Voorstellingen

Sculpture in Music | Partendo dal Tango... | Percussions | FadoMeu | Circular Vibrations

MixArt Project - “Sculpture in Music” (Engels tekst)

"Starting from various fragments, it will evolve into a vivrant fusion between dance, live music and visual arts".Giovanni Falzone: muziek en trompet - Yuri Goloubev: bass en muzikale coördinatie - Marco Zanoli: batterij - Camilla Maffezzoli en Giada Negroni: dansers - Stefano Roveda: danser - Wiebe Moeys: regisseur en choreograaf


Partendo dal Tango...

Schrijvers zoals Jorge Luis Borges, Federico Garcia Lorca hebben beweerd dat de Tango bij uitstek de vrije dans is, de dans van de transgressie.

Men zegt dat de tango de natuurlijke geluidstrook is van uitgestoten en geweldadige personen.

De tango, zonder choreografische schema's, zonder regelmatige en uniforme basispassen, was van oorsprong improvisatie en de capaciteit om de muziek te interpreteren en te vertalen in dans. Dit is de aanleiding voor de realisatie van de voorstelling. Een denkbeeldige wanorde van bewegingen refereert aan de ongemakken van de huidige context, aan intense suggesties en evocaties.


Percussions

"Het binnenste van de aarde.
Het stromen van de lymfe.
Het kloppen"

De slaginstrumenten zijn de onbetwistbare protagonisten van deze voorstelling. Steeds is er hun roep naar het tribale leven.

De dansers zijn vervuld met ritme en rituele geluiden, hun bewegingen ontwikkelen een soort van vitale lymfe dat voedt en vrede geeft.

Primordiale zang van volkeren en gebieden, schokkende maar harmonieuze dansen gescandeerd door percussie.
FadoMeu

"Ik ben niet degene die de fado zingt, het is de fado die in me zingt"
(Amalia Rodrigues)

"FadoMeu" voedt zich met de passie, met de sensualiteit van de fado, het brengt melanconia voort, geen gejammer maar commotie, het mengt arabische, afrikaanse en lusitaanse noten, het belichaamt de geest van volkeren zonder grenzen.

De choreografie wordt ondergedompeld in open ruimtes, gevuld met nostalgie, die tegelijkertijd nooit vergeten woede en hoop lijken te hernieuwen.

Muziek en stem zijn de krachten van de dans, leggen het accent op de beweeglijkheid van de lichamen, stromen door naar de sensibiliteit van de toeschouwer.


Circular Vibrations (Engels tekst)

MixArt Project meets "Triad"

A sound journey into dance, occidental and oriental melodies, visions of deserts and seas, dragging steps, rustling of tunics and silences.

It suggests estranging sensations to the voyager/spectator.

The choreographic actions begins and ends with the rhythm of Didgeridoo. From tango to African music, to the Middle East and from there to Tibet where melodies become meditative. In India they are raga, then they pass through China and arrive in Jamaica with the reggae acoustic. During this long and intense journey there is a dialogue between all the ethnic groups all over the world, realized using percussive and traditional rhythms.


Informatie en contacten:
Wiebe Moeys - contact@wiebemoeys.com
Tel: +39 0332-781326 - Mobiel: +39 340-4739602

LIFEWORK CENTER - Via E. Fermi 615 - 21027 Ispra (Varese) - Italië
www.lifework.it - centro@lifework.it
Tel: (+39) 0332-781326 - Mobiel: (+39) 340-4739602